Financieel blog en meer vanuit het Verre Oosten

Categorie: Algemeen Pagina 1 van 2

Maart en april 2022, een financieel doel behaald!

De afgelopen twee maanden heeft deze blog een pauze gehad. Er waren andere prioriteiten. Ik had het gewoon even druk met andere dingen en er was niet zoveel om uitgebreid over te schrijven. In deze blog een aantal dingen die gebeurd zijn in maart en april.

Update: De Formule 1 in 2022

Waarschuwing: deze blog kan dooie mussen bevatten! In December schreef ik de blog “De Formule 1 in 2022” waarin ik op een rijtje heb gezet hoe we in Nederland in 2022 naar de Formule 1 kunnen kijken. Dit naar aanleiding van het feit dat de Nederlandse live-uitzendingen van de Formule 1 vanaf dit jaar exclusief op de online streaming dienst Viaplay van de NENT Group te zien zullen zijn. Ook kondigden Ziggo en KPN aan dat men, door middel van een samenwerking met de NENT Group, met korting een abonnement op Viaplay zouden gaan aanbieden. Inmiddels zijn de details bekend.

Tijd om mezelf weer op te laden

De zon schijnt. Ik kijk uit het raam van ons appartement en geniet ervan. De rust en stilte doen me goed. Na een paar hele drukke maanden was ik er ook echt aan toe. Gelukkig heb ik nu een paar dagen vrij.

Een vooruitblik naar de rest van 2022

Het nieuwe jaar is alweer meer dan een week oud. Ik wens iedereen een goed en gezond 2022 toe! Dit eerste blog van het jaar lijkt me een mooie gelegenheid om 2021 te evalueren en om vooruit te kijken naar het komende jaar.

De Formule 1 in 2022

De ontknoping van het Formule 1-seizoen 2021 nadert. Vanaf volgend jaar zal er voor de Nederlandse kijkers nogal wat veranderen, want een belangrijk deel van de uitzendrechten gaat over naar een andere commerciële partij. In deze blog een vooruitblik naar de Formule 1 in 2022 en het kostenplaatje voor de Nederlandse fans.

Hoe word ik zo goedkoop mogelijk dronken?

Wat is dit nu weer? Ik hoor het jullie denken. Nou, gewoon, een blog met een knipoog. Velen van ons zijn bezig om FIRE, HOT of iets soortgelijks te worden, maar ondertussen willen we natuurlijk wel een beetje genieten van het leven. Dus af en toe een flinke slok moet kunnen, toch? :knipoog: :knipoog:

Gered door AliExpress

Nog nooit eerder had ik wat besteld bij AliExpress. Het was in mijn beleving een beetje de webwinkel in Verweggistan waar veel wegwerpspul en kwalitatief inferieure dingen worden verkocht. Voor een specifiek artikel ben ik toch overstag gegaan, maar dat was ook voor een deel noodgedwongen.

Verhuizing achter de rug, een nieuwe start

Het verhuisbedrijf heeft de kleine spullen naar eigen inzicht neergezet, dus alles is nu kwijt. Mijn lijf doet pijn van het heen en weer rennen en het ophangen van de gordijnen. Maar ik ben tevreden. Casa de FEF 5 is huiselijk en leefbaar. Én er zijn meteen wat verbeteringen doorgevoerd in huis.

We worden huisjesgemolken

Het huurcontract van ons appartement is bijna ten einde. Ruim een maand geleden stuurde ik tweemaal een bericht naar de verhuurder met de boodschap dat ik het contract graag wilde verlengen. Daar werd niet op gereageerd. Tot vorige week de telefoon ging. De verhuurder wilde wat afspreken “om erover te praten”. Voor mij was het al duidelijk: dit wordt geen goednieuwsgesprek.

Stemmen vanuit het buitenland

Eerlijk toegegeven: ik mag dan wel geëmigreerd zijn, toch ben ik er trots op om Nederlander te zijn, en op wat er in Nederland bereikt wordt. Oranje boven. Het ondernemende. Niet opgeven. De vrijheden. Maar ook de verantwoordelijkheden. Gelijkheid. Emancipatie. Watermanagement. De high-tech industrie. De verbondenheid die bovenkomt bij sportevenementen. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Voor veel dingen geldt dat ze niet vanzelfsprekend zijn. Er is hard voor gewerkt en gestreden. Het is belangrijk dat we voor de toekomst van Nederland de juiste koers blijven varen, en ik voel me als Nederlander verplicht om mijn steentje bij te blijven dragen, ondanks dat ik niet meer in het land woon. In het bijzonder nu, omdat ook Nederland de gevolgen van de coronacrisis te boven zal moeten komen, onder andere financieel. En dat gaat nog wel een paar jaar in beslag nemen…

Pagina 1 van 2

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén