fareastfire.nl

Financieel blog en meer vanuit het Verre Oosten

Categorie: Digitale domein

Smartphone versleten. Wat nu?

Het is deze maand precies twee jaar geleden dat ik een nieuw abonnement voor mijn mobiele telefoon afsloot, en dat betekent dat het contract deze maand afloopt. Bij dat contract heb ik twee jaar terug ook een nieuw toestel genomen, maar dat begint inmiddels alweer slijtage te vertonen. Lees verder als je wilt weten hoe ik dat ga aanpakken zonder grote uitgaven.

Zo beheer ik mijn wachtwoorden (deel 2)

Dit artikel is het vervolg op deel 1 van het tweeluik “Zo beheer ik mijn wachtwoorden”. Deze keer laat ik jullie zien hoe ik mijn wachtwoorden beheer, en heb ik een instructie opgenomen voor de installatie en het gebruik van de KeyPass password manager die ik zelf al jaren tot tevredenheid gebruik. Je kunt beide delen van het tweeluik los van elkaar lezen.

Zo beheer ik mijn wachtwoorden (deel 1)

Cybercriminaliteit heeft zich in de afgelopen decennia flink ontwikkeld. We zijn massaal aangesloten op het internet en regelen veel dingen tegenwoordig online. Bijvoorbeeld onze bankzaken en bestellingen bij webwinkels. Dat biedt nieuwe kansen voor criminelen om ons burgers te bestelen van ons geld.
In dit tweeluik wil ik jullie graag wat vertellen over wachtwoorden en hoe ik er zelf mee om ga. In deel 1 vertel ik over de definitie van wachtwoorden en hun technische achtergrond.

© 2019 fareastfire.nl. Thema door Anders Norén.