Financieel blog en meer vanuit het Verre Oosten

Een nieuwe look en plannen voor 2021

Het is een beetje laat voor nieuwjaarswensen, maar omdat dit de eerste blog van 2021 is, wil ik toch graag iedereen het allerbeste toewensen voor dit jaar. Het begin van een nieuw jaar is een mooi moment om vooruit te kijken en plannen te maken. Die noem ik trouwens geen goede voornemens. Op een of andere manier is dat een term die ik associeer met dingen die gedoemd zijn te mislukken. In deze blog nemen we een kijkje in de plannen voor de komende tijd.

Een nieuwe look

Nee, niet voor mijzelf, maar wel voor de website. Het oorspronkelijke ontwerp uit 2019 heeft zijn functie prima vervuld, maar stond me op een aantal punten al langer niet meer aan. De achtergrond en navigatie waren donker, en de opmaak van de tekst was erg ruim waardoor het niet zo lekker las. Van dit plan heb ik dit weekend meteen werk gemaakt. Een frisse look met wit als basiskleur. En het huidige ontwerp werkt ook een stuk beter op mobiele apparaten. Misschien voer ik de komende tijd nog wat kleine wijzigingen door.

Gezond blijven

In 2020 heb ik het aantal bewegingsmomenten aanzienlijk op weten te schroeven, en dat ook vast weten te houden. Het plan is om daar een wandeling of jogging in de ochtend aan toe te voegen en te bekijken hoe dat bevalt. Daarnaast is het uiteraard de bedoeling om niet besmet te raken met het coronavirus.

Financieel

De beleggingen worden voortgezet volgens het bestaande plan. De beleggings-side-hustle waar ik eerder al over schreef heeft het boven verwachting gedaan in 2020 (ook toen de beurzen fors in het rood gingen aan het begin van het jaar), en ik ben heel benieuwd hoe het dit jaar zal gaan.

In de loop van 2020 ben ik begonnen met het bijhouden van de variabele uitgaven. Het blijkt nu dat er nog wat werk gaat zitten in het juist categoriseren. En ik denk dat het ook niet zoveel werk moet zijn om alle andere uitgaven aan het overzicht toe te voegen. Daar ga ik in ieder geval aan werken.

Wel wordt er uit het bestaande overzicht van 2020 duidelijk dat er wel erg veel is uitgegeven in het 24-uurs winkeltje om de hoek, dus gaat het boodschappenbeleid aangepast worden. Ook denk ik dat er nog wel wat te halen is uit het beter gebruik maken van aanbiedingen.

Verder is er een maandelijkse financiële review in de agenda gezet om actiever aan de slag te gaan met de cashflow.

Door de molen(s) bij de overheid

In 2021 staan er voor mij meerdere overheidsdossiers op de kalender: een mutatie in de Nederlandse BRP (dit is al in gang), het uitbrengen van mijn stem voor de Nederlandse Tweede Kamerverkiezing in maart, het vernieuwen van mijn Nederlandse rijbewijs ergens in de loop van het jaar, en daarnaast nog wat reguliere zaken hier in het Verre Oosten zoals het indienen van de belastingaangiftes en het verlengen van mijn verblijfsvergunning. Ik houd er niet van om dingen niet op orde te hebben. Leuker kunnen we het niet maken.

Nog een ronde opruimen

Ik heb nog steeds te veel spullen. Overtollig gereedschap, een krat met kabels, een NAS die niet meer wordt gebruikt, twee oude beeldschermen en nog een heleboel andere dingen staan in de weg. Die gaan in de verkoop of in het vierkante archief.

Dingen zonder zonder plannen

Ook voor dit jaar hebben we geen plannen gemaakt voor vakantie. We zien wel hoe een en ander zich ontwikkelt.

Er zijn geen geen plannen voor grote uitgaven. In huis zijn we voorzien (hoera!) en de auto kan hopelijk nog even mee.

En dan zijn er nog dingen die zich niet laten plannen. Zo gutste deze week het water aan alle kanten uit de wasmachine in huize FEF. Happy New Year! Overigens was de service boven alle verwachtingen: de monteur was er binnen een uur, verving een gescheurde slang en kwam met een rekening van 30 euro (ja, echt waar). Zo valt er soms ook iets mee!


 


Abonneren via e-mail:

Wil je een e-mail ontvangen zodra er een nieuw artikel op fareastfire.nl is gepubliceerd? Abonneer je dan gratis (uitschrijven is mogelijk):

Loading

Deel op social media:

Vorige

Een terugblik op twee jaar beleggen

Volgende

Mezelf in de vingers gesneden

  1. Bedankt om mij in je ‘Aanbevolen’ te zetten 🙂

  2. Mr. FEF

    Graag gedaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén