Het nieuwe jaar is alweer meer dan een week oud. Ik wens iedereen een goed en gezond 2022 toe! Dit eerste blog van het jaar lijkt me een mooie gelegenheid om 2021 te evalueren en om vooruit te kijken naar het komende jaar.

Wat is er gelukt in 2021?

Laten we eens kijken wat er van de plannen voor 2021 terecht is gekomen:

Gezond blijven: in de laatste paar maanden van het jaar is er qua beweging een beetje de klad in gekomen, waar overigens een praktische reden voor is. Diezelfde reden zou ervoor moeten zorgen dat het binnenkort weer eenvoudig op te pakken is. Hoe dan ook, dit blijft een aandachtspunt voor dit jaar. Gelukkig zijn we coronavrij gebleven en hebben we onze twee vaccinaties gekregen. En dan is er nog iets wat niet op het lijstje stond: minder gaan drinken. Sinds de verhuizing in september wordt er in Casa de FEF nauwelijks nog alcohol gedronken. Ook de alcoholconsumptie tijdens het eten buiten de deur is verminderd.

Financieel: het hele jaar door heb ik dagelijks inkomsten en uitgaven bijgehouden. De maandelijkse financiële review is nog niet van de grond gekomen, dus dat gaan we dit jaar opnieuw proberen. Wel heb ik al kort de gegevens van 2021 bekeken en daarin geen uitschieters gevonden. Wel viel er iets anders op: ik heb met de auto maar twee keer aan de pomp gestaan. In het hele jaar. Dat komt omdat we erg weinig op pad zijn geweest vanwege corona, maar ook omdat ik voor werk een auto van de zaak heb. Ik wil kijken of ik dit jaar of volgend jaar een betere oplossing kan vinden, zodat er niet één auto in de parkeergarage stil staat te staan. Qua beleggingen is het rustig geweest, op een kleine winst na. Verder is het gelukt om veel minder geld uit te geven in de 24-uurs winkeltjes.

De overheidsdossiers: door het jaar heen ben ik voor meerdere zaken in de weer geweest met de overheden in Nederland en hier in het Verre Oosten. Alles is gelukt, zij het hier, maar vooral daar met de nodige hobbels.

Opruimen: dubbel en dwars gelukt. De verhuizing, die we aan het begin van het jaar nog niet hadden verwacht, heeft hier echt mee geholpen.

De plannen voor 2022

Zoals gezegd, zijn er een aantal punten uit 2021 die ik mee dit jaar in wil nemen: meer aandacht voor beweging, de maandelijkse financiële reviews en bekijken of ik een oplossing kan bedenken voor het onbruik van de auto.

Ik overweeg wat aanpassingen in de beleggings-side-hustle, maar die zijn afhankelijk van de ontwikkelingen in de wereldwijde economie. Ik vind het op dit moment lastig in te schatten.

Verder hebben we geen specifieke plannen. We weten in ieder geval zeker dat we dit jaar niet hoeven te verhuizen en we gaan ervan uit dat we ook dit jaar nog geen vakantie in het buitenland zullen kunnen vieren. Het lijkt financieel dus een rustig jaar te gaan worden, al is dat natuurlijk niet met zekerheid te voorspellen. Met bloggen ga ik in ieder geval door, dus als er groot nieuws is, lezen jullie het.


 


Abonneren via e-mail:

Wil je een e-mail ontvangen zodra er een nieuw artikel op fareastfire.nl is gepubliceerd? Abonneer je dan gratis (uitschrijven is mogelijk):

Loading

Deel op social media: