De afgelopen twee maanden heeft deze blog een pauze gehad. Er waren andere prioriteiten. Ik had het gewoon even druk met andere dingen en er was niet zoveel om uitgebreid over te schrijven. In deze blog een aantal dingen die gebeurd zijn in maart en april.

Buffer aangevuld

Onder andere door het ontvangen van een winstuitkering van mijn werkgever in maart is het gelukt om de cash buffer aan te vullen tot het gewenste niveau van omgerekend EUR 30.000 (meer daarover in de vorige blog). Hier ben ik erg blij mee, want daarmee is een financieel doel behaald, al ben ik van plan om de buffer in de toekomst aan te blijven passen aan de inflatie. En misschien verhoog ik de buffer nog wel.

De salarisbrief

Na het jaarlijkse functioneringsgesprek (dat bij ons bedrijf plaatsvindt in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar) volgt een salarisbrief. Daarin staan het nieuwe salaris (vanaf april) en een eventuele winstuitkering over het voorgaande jaar. Mijn leidinggevende liet weten tevreden te zijn. Daar was ik natuurlijk blij mee. Maar bij de salarisbrief had ik gemengde gevoelens. De winstuitkering viel goed uit, maar in het nieuwe salaris lijkt geen of weinig rekening te zijn gehouden met de hoge inflatie. Ik neem dat mijn werkgever niet kwalijk, dus ga ik er niet mijn beklag over doen op mijn persoonlijke blog. Het is wel een puntje van aandacht voor volgend jaar.

Belastingaangifte deel 2

Dit was één van die andere prioriteiten de afgelopen tijd. Concreet gezien betreft dit het rapporteren van winst en verlies op mijn beleggingen. Ik heb er in het verleden al meerdere blogs over geschreven. Hier in het Verre Oosten wordt gewerkt met een kapitaalwinstbelasting, wat dus betekent dat ik de daadwerkelijke winsten en verliezen moet berekenen en opgeven.

Ik heb er vorig jaar erg veel werk mee gehad omdat ik met mijn accountant moest overleggen hoe ik de berekeningen moest maken en ik ook nog eens een aanzienlijk aantal transacties had gedaan in 2020. In 2021 heb ik veel minder transacties gedaan, wat voor de rapportage natuurlijk een voordeel is. Ik heb alles weer uitgerekend en naar de accountant gestuurd. De aangifte moet voor eind mei zijn ingediend.

Belastingaangifte deel 3

Hiervoor heb ik voorbereidingen getroffen. Ik schrijf er later wat over.

Vakantie

Last but not least, want ik was er hard aan toe. Na het meer-maandse project op mijn werk, gevolgd door een korte vakantie en weer twee maanden “regulier” werk, heb ik eindelijk een lange vakantie van twee weken gehad (daar ben ik nu net van terug). Twee weken, een lange vakantie? Ja…hier is dat een lange vakantie. Misschien schrijf ik daar in de toekomst nog een keer wat over. Samenvatting van de vakantie: we zijn in eigen land gebleven, zijn uitgerust, het was goed weer en we hebben lekker gegeten.


 


Abonneren via e-mail:

Wil je een e-mail ontvangen zodra er een nieuw artikel op fareastfire.nl is gepubliceerd? Abonneer je dan gratis (uitschrijven is mogelijk):

Loading

Deel op social media: