Vorig jaar heb ik een korte blog geschreven over hoe mijn salarisstrook er in 2020 uit zag, met een beschrijving van welke items erop stonden en welke (relatieve) bedragen daar vorig jaar bij hoorden. Ook heb ik in diezelfde blog uitgelegd hoe het in de Aziatische bedrijfscultuur geregeld is met bonussen (of winstuitkeringen, net hoe je het wilt noemen).

We zijn weer een jaar verder, en daarmee ook een mogelijke bonus en salarisverhoging. Tijd om eens te kijken hoe het ervoor staat.

Traditiegetrouw heb ik in januari mijn jaarlijkse beoordeling ontvangen.

Het bijbehorende financiƫle plaatje krijgen we meestal begin maart. Daarin staat wat het nieuwe salaris wordt (ofwel: hoeveel krijg ik erbij), en wat de eventuele bonus is.

De bedragen van mijn salaris deel ik hier nooit, maar ik mag tevreden zijn deze keer: mijn salarisverhoging is procentueel hoger dan de verhoging vorig jaar en de bonus valt bijna 70% hoger uit dan vorig jaar.

De bonus wordt met het salaris in maart uitgekeerd, en het nieuwe salaris gaat in vanaf april. In maart is het dus feest en in april is het interessant om te kijken wat er van het brutosalaris wordt ingehouden.

Vorig jaar zag er dat zo uit:

En dit jaar zie ik het volgende terug op mijn salarisstrook:

Ik betaal dus relatief gezien meer belasting, wat logisch is omdat de tarieven progressief zijn. De tarieven zelf zijn niet gewijzigd ten opzichte van 2020. Ook de bijdrage voor de zorgvoorzieningen valt duurder uit, wat ook te verwachten was.

Geen grote veranderingen dus, en daar ben ik eigenlijk gewoon heel blij mee!


 


Abonneren via e-mail:

Wil je een e-mail ontvangen zodra er een nieuw artikel op fareastfire.nl is gepubliceerd? Abonneer je dan gratis (uitschrijven is mogelijk):

Loading

Deel op social media: