Deze keer een kort artikel over twee recente aankopen: een smartphone en een toetsenbord. In mijn artikel van juli 2019 gaf ik al aan dat mijn smartphone versleten was (althans, de batterij daarvan) en dat ik voor de vervanging van het toestel een plan had gemaakt om voordeliger uit te zijn. Het toetsenbord van mijn computer was ook aan vervanging toe, maar dat bleek nog niet zo gemakkelijk.

De nieuwe smartphone – snel geregeld

De batterij van mijn smartphone is sinds mijn artikel van juli vorig jaar gestaag achteruit gegaan. Ik besloot om het telefoonwinkeltje hier om de hoek maar eens binnen te lopen. Een kleine ondernemer met een paar winkeltjes, die over het algemeen flexibeler kan zijn dan een retailshop van één van de telecomgiganten.

De verkoper begreep wel wat ik wilde hebben. Een nieuw contract met een toestel, zonder veel geld uit te geven aan het toestel. En meteen maar met de deur in huis gevallen: heb je nog iets op voorraad van vorig jaar waar je vanaf wilt? Ja hoor. Een LG V40, vind je dat wat? Jazeker, want dat was het flagship toestel van LG, tot de lancering van de V50 ergens vorig jaar. Omgerekend 65 euro hoefde ik maar bij te betalen. Verkocht! Voorzien van liefst vijf camera’s en een groot OLED scherm kost het ding me gedurende de looptijd van mijn tweejarig contract dus 2,71 euro per maand.

Het plakkerige toetsenbord

Als het op toetsenborden en muizen aankomt, maak ik al sinds jaar en dag gebruik van Logitech apparatuur. Ik ben daar altijd zeer tevreden over geweest, zowel op kwalitatief als op ergonomisch vlak. Er is echter één ding wat me al die jaren al op is gevallen. Logitech maakt gebruik van een rubber-achtig materiaal, bijvoorbeeld voor de polssteun aan de voorzijde van veel van hun toetsenborden. Na een aantal jaren intensief gebruik begint dat rubber te blinken en ook gigantisch te plakken. Ik heb veel geprobeerd, maar heb nog geen manier kunnen vinden om de toetsenborden te kunnen redden.

Mijn toetsenbord stamde uit 2013, dus dan maar op zoek naar een nieuw exemplaar.

Graag draadloos, met full-size toetsen, met F-toetsen en een numeriek pad. Gewoon een toetsenbord zoals het er vroeger uit zag.

Logitech heeft een uitgebreid aanbod, maar bijna alle modellen missen wel iets. Of hebben ronde toetsen. Of platte toetsen. Noem maar op. Het topmodel heeft wél alles wat ik graag wil hebben, maar ja…200 euro voor een toetsenbord? Uiteindelijk heb ik voor de K270 gekozen. Geen militaire robuustheid, maar voor 35 euro wel heel wat vriendelijker geprijsd.

Time to talk money

De tijd van de veroordelingsbeoordelingsgesprekken, de salarisverhoging (of niet) en de belastingaangiftes is weer aangebroken. Ik zal daar in de loop van de komende maanden wat over schrijven.


 


Abonneren via e-mail:

Wil je een e-mail ontvangen zodra er een nieuw artikel op fareastfire.nl is gepubliceerd? Abonneer je dan gratis (uitschrijven is mogelijk):

Loading

Deel op social media: