Het verhuisbedrijf heeft de kleine spullen naar eigen inzicht neergezet, dus alles is nu kwijt. Mijn lijf doet pijn van het heen en weer rennen en het ophangen van de gordijnen. Maar ik ben tevreden. Casa de FEF 5 is huiselijk en leefbaar. Én er zijn meteen wat verbeteringen doorgevoerd in huis.

Er is minder ruimte, dus ruimte voor verbetering

Verhuizen betekent opnieuw inrichten. En dat leidt dan vanzelf tot nieuwe inzichten.

Zo heb ik afscheid genomen van het draadrek in mijn thuiskantoor, dat achteraf gezien vooral extra ruimte faciliteerde voor spullen die weg konden. Dat waren dus twee vliegen in één klap: de spullen die weg konden, zijn weg, en dat lelijke draadrek hoef ik ook niet meer aan te kijken. Het thuiskantoor is nu netjes en ruimtelijk. I love it!

Of wat te denken van de kledingkast, die nu wat kleiner is dan in het vorige appartement. Gelijk maar even erdoorheen. Resultaat: een hele stapel oude T-shirts en truien die meteen verwijderd zijn (dat is: in de container voor inzameling gedaan). En misschien nog wel belangrijker: geen ruimte om nog een hele kledingverzameling bij te kopen. Ik heb trouwens ook genoeg, simpel zat.

Nog meer positiefs

Naast het inrichten zijn we er op een paar andere punten ook op vooruit gegaan:

  • Warm water en verwarming komen (zoals gebruikelijk) van de districtsverwarming en de keuken heeft een inductiekookplaat. We zijn dus van het gas af. Maar hoe dat financieel gaat uitpakken, valt nog te bezien.
  • Het wordt hier (in het hele land) afgeraden om kraanwater te drinken. Voorheen haalde ik iedere week sixpacks met flessen water uit de supermarkt, maar we hebben besloten om voortaan een waterzuiveringsapparaat (hoe heet dat in het Nederlands?) te gebruiken. Dat scheelt sjouwen, maar vooral in plastic afval. Kosten: ongeveer 25 euro per maand (lease apparaat + onderhoud).
  • De internetverbinding lijkt een stuk betrouwbaarder dan in het vorige appartement. Ik had al langer het vermoeden dat er daar een probleem in de infrastructuur zat, maar de telecomprovider heeft dat nooit toe willen geven. Anyway, daar heb ik dus geen last meer van.
  • We hebben een nieuw contract afgesloten voor TV + internet. Dat kost samen een kleine 35 euro per maand (reguliere prijs). Het contract loopt drie jaar, dus in totaal gaat het om ongeveer 1260 euro. Met het nieuwe contract kregen we een cashback van liefst 450 euro! 35% korting over de hele looptijd van het contract. Waar mag ik tekenen?

De verhuiskosten

Van de verhuiskosten word ik helaas minder vrolijk. Een kort overzicht van een paar grote kostenposten:

  • Contractkosten bij de makelaar (verplichte aangelegenheid): 535 euro
  • Verhuisbedrijf (deze keer eentje gekozen met een goede reputatie): bijna 2000 euro (auw)
  • Nieuwe rails voor de gordijnen en ophanging voor schilderijen: 130 euro

Verder wat kleine dingen zoals een rekje voor bij de wasmachine à 22,50 euro, een zak schroeven voor 7 euro en wat benzine voor een paar keer heen-en-weer en wat extra ritjes naar de winkel, zeg 30 euro. Gelukkig voldoen de meubels en gordijnen nog.

Uiteindelijk heeft de verhuurder van het vorige appartement uit welwillendheid nog ongeveer 900 euro terugbetaald, als tegemoetkoming in de verhuiskosten. Het was een meevaller, maar ik schiet er onder de streep alsnog behoorlijk bij in (terwijl we in feite min of meer gedwongen moesten verhuizen).

We zullen zien wat de toekomst brengt. Hopelijk komen we later toe aan een koopwoning. De komende twee jaar hebben we in ieder geval een fijne thuisbasis!


 


Abonneren via e-mail:

Wil je een e-mail ontvangen zodra er een nieuw artikel op fareastfire.nl is gepubliceerd? Abonneer je dan gratis (uitschrijven is mogelijk):

Loading

Deel op social media: